Το ΔΣ της Europa Donna Hellas (EDH) έχοντας υπόψη το άρθρο 13 του κεφαλαίου Ε του ισχύοντος Καταστατικού του Σωματείου

ΚΑΛΕΙ

τα μέλη της EDH σε τακτική εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση, που θα γίνει διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας zoom την Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2022 και ώρα 11:30 πμ  με τα ακόλουθα θέματα Ημερήσιας Διάταξης :
1.   Διοικητικός και Οικονομικός Απολογισμός  
2.   Εκλογή Τριμελούς Εφορευτικής Επιτροπής
3.   Αρχαιρεσίες για 
     -  την εκλογή νέου Δ.Σ. και αναπληρωματικών μελών
     -  την εκλογή Τριμελούς Εξελεγκτικής Επιτροπής

της Μιμής Μαρσέλλου , Φυσικοθεραεπυτριας , Αντιπροέδρου της EDH.

Οι γυναίκες, έστω και μία φορά στη ζωή μας, θα βιώσουμε τα συμπτώματα ουρολοίμωξης. Έχετε σκεφτεί ποτέ ότι οι ουρολοιμώξεις που έρχονται και ξαναέρχονται, υποτροπιάζουν και "θεριεύουν" απειλούν το πυελικό μας έδαφος και συνδέονται με επώδυνο σεξ;

Η λοίμωξη

Ουρολοίμωξη είναι μία βακτηριδιακή μόλυνση που απαντάται σε οποιοδήποτε σημείο του ουροποιητικού συστήματος, όπως τους νεφρούς, τους ουρητήρες, την ουροδόχο κύστη και την ουρήθρα. Για να αναφερθούμε σε ουρολοίμωξη που επανέρχεται θα πρέπει να εμφανιστούν μολύνσεις στην ουροποιητική οδό σε διάστημα έξι μηνών, ή τρεις και περισσότερες μολύνσεις σε διάστημα ενός έτους.

1η Νοεμβρίου 2021. Ο μήνας ξεκίνησε με ροζ διάθεση για εμάς στην Europa Donna Hellas ...

Είχαμε την χαρά και την τιμή να είμαστε καλεσμένοι της εταιρίας Watson Farley & Williams Greece.  Τα μέλη μας Μιμή Μαρσέλλου, Φιορίτα Πουλακάκη, Στέλλα Ζουλινάκη και Έλενα Βρεττού με τις ομιλίες και παρουσιάσεις τους στους εργαζόμενους και τα στελέχη έδωσαν ένα ηχηρό μήνυμα για την ανάγκη της πρόληψης και της φροντίδας της σωματικής και ψυχικής μας υγείας.

"Με μεγάλη χαρά μέλη της EDH και η Γενική Γραμματέας του ΔΣ παρευρέθηκαν στην παρουσίαση του βιβλίου της  μαραθωνοδρόμου και συγγραφέα κυρίας Μαρίας Πολύζου με τίτλο 'Μην τα παρατάς".
Εκλεκτοί καλεσμένοι και δημοσιογράφοι καθώς και αθλήτριες με ολυμπιακές διακρίσεις μίλησαν για τη κυρία Πολύζου και διάβασαν αποσπάσματα από το βιβλίο της.

Αγαπώ το στήθος μου. Αγαπώ το Σώμα μου. Αγαπώ τη Ζωή.    Αλλάζω Στάση. Παίρνω θέση.

Για την Παγκόσμια Ημέρα Πρόληψης του Καρκίνου του Μαστού, και στο πλαίσιο μιας σειράς πρωτότυπων δράσεων και πρωτοβουλιών, η Europa Donna Hellas στέλνει  ένα μήνυμα ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για την υγεία και τη ζωή, μέσα από την γυναικεία φιγούρα της EDH που σχεδίασε εθελοντικά η ταλαντούχα δημιουργός Σταυριαλένα Δημητρακοπούλου.
 Η κούκλα της EDH ταυτίζεται με το όραμά μας και το έργο μας στον αγώνα κατά του καρκίνου του μαστού και πάνω της αποτυπώνεται το κεντρικό μας σύνθημα "ΑλλάΖΩ στάση, παίρνω θέση". 

Η γυναικεία μορφή που κόσμησε το μπλουζάκι της EDH στο φετινό Μαραθώνιο, έργο της κας Σταυριαλλένας Δημητρακοπούλου υπενθυμίζει σε όλους πόσο πολύτιμη είναι η άθληση για τη ψυχική και τη σωματική μας υγεία.


Ένα θερμό ευχαριστώ αξίζει και απευθύνεται και από αυτή τη θέση στην ιδιοκτήτρια της εταιρείας Storytelling Letters για την εμπνευσμένη της δημιουργία που συμπληρώνεται εύστοχα από τη φράση "αλλάζω στάση παίρνω θέση" καθώς και για την αδιάλειπτη και  γενναιόδωρη συνεισφορά της στο έργο της Europa Donna Hellas.

Αγαπητοί Εθελοντές και Φίλοι μας....
Ένα μεγάλο ευχαριστώ από όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Europa Donna Hellas, για την παρουσία, τη βοήθεια και τη στήριξή σας στη συμμετοχή μας στην 17η Ημερίδα Εθελοντισμού στο Σύνταγμα το Σαββατο 16 Οκτωβριου 2021.
Η λέξη εθελοντισμός προέρχεται από το ρήμα «εθέλω» που σημαίνει θέλω πολύ. Ο εθελοντισμός είναι αξία ζωής, είναι στάση ζωής και με την έμπρακτη συμμετοχή μας αποδεικνύουμε όσα πρεσβεύει.

Η Europa Donna Hellas συμμετείχε στον 38ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας στις 13 και 14 Νοεμβρίου 2021 στέλνοντας μήνυμα υποστήριξης, θέλησης και αισιοδοξίας σε όλες τις γυναίκες που "τρέχουν" τον δικό τους αγώνα κατά του καρκίνου του μαστού.

Στον αγώνα των 10 χλμ. το Σάββατο 13 Νοεμβρίου έλαβε μέρος ο Υπουργός Υγείας της Κυπριακής Δημοκρατίας, Μιχαήλ Χατζηπαντέλας, ο οποίος έτρεξε  με την μπλούζα της Europa Donna HellasDH),  εκφράζοντας με την κίνησή του αυτή την υποστήριξή του στους σκοπούς του Σωματείου.

Μελέτες του Διεθνούς Οργανισμού Έρευνας για τον Καρκίνο (IARC) έχουν δείξει ότι το ένα τρίτο όλων των περιπτώσεων καρκίνου του μαστού μπορεί να προληφθεί στην Ευρώπη με τη διατήρηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής.


Η δραστηριότητα, η ισορροπημένη διατροφή και η διατήρηση φυσιολογικού σωματικού βάρους αποτελούν σημαντικές επιλογές τρόπου ζωής για την υγεία του μαστού. Καθώς όλο και περισσότερα στοιχεία δείχνουν τη σχέση μεταξύ υγιεινών επιλογών και χαμηλότερου κινδύνου εμφάνισης καρκίνου του μαστού, η EUROPA DONNA HELLAS, χώρα μέλος της Ευρωπαϊκής Συμμαχίας για τον Καρκίνο του Μαστού ακολουθεί πιστά τις οδηγίες της κεντρικής επιτροπής Europa Donna που το 2008 καθιέρωσε την Ημέρα Υγείας του Μαστού στις 15 Οκτωβρίου. Στόχος του προγράμματος είναι να ενημερώσει τις γυναίκες όλων των ηλικιών ότι οι παράγοντες του τρόπου ζωής παίζουν σημαντικό ρόλο στην πρόληψη και την υποτροπή του καρκίνου του μαστού, καθώς και για τη σημασία του ρόλου της έγκαιρης ανίχνευσης του καρκίνου του μαστού.

'Αρθρο της αντιπροέδρου της Europa Donna Hellas Μιμής Μαρσέλλου, Φυσικοθεραπεύτριας Πυελικού Εδάφους & Μυοσκελετικών Παθήσεων.

Δεν υπάρχει τρόπος πρόβλεψης των συμπτωμάτων που θα εμφανίσει κάθε γυναίκα που μπαίνει στην εμμηνόπαυση.

Τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης και ο καρκίνος μαστού συνδέονται; Ναι και μάλιστα ποικιλοτρόπως:

Η Europa Donna Hellas γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας Μαστού στις 15 Οκτωβρίου με το νέο της τηλεοπτικό spot, που δημιούργησε  για να ενημερώσει, να αφυπνίσει και να ευαισθητοποιήσει για τον καρκίνο του μαστού και στέλνει  ένα μήνυμα ζωής, υγείας και αγάπης προς όλες τις γυναίκες και τους άντρες κάθε ηλικίας:
- Αγαπώ το στήθος μου
- Αγαπώ το σώμα μου
- Αγαπώ την ζωή
- Ασκούμαι τουλάχιστον 30΄ κάθε μέρα
- Διατηρώ σωστό το βάρος μου
- Τρέφομαι ισορροπημένα
- Προγραμματίζω με συνέπεια την μαστογραφία μου

Πράγματα απλά και πράγματα πολύτιμα για την κάθε μία και τον καθ΄ έναν από εμάς.

Ας μη θεωρήσουμε δεδομένο το δώρο της ζωής και της υγείας και ας θυμόμαστε πάντα να αγαπάμε τον εαυτό μας, μέσα από τις απλές καθημερινές πράξεις μας ...

Αλλάζω στάση, παίρνω θέση! …