Κυριακή 13 Ιουνίου 2021

Ημέρα Αιμοδοσίας σήμερα και η Europa Donna Hellas δίνει assist στην πρωτοβουλία ίδρυσης Τράπεζας Αίματος του Συλλόγου Παλαιμάχων Καλαθοσφαίρισης Ελλάδος (ΣΠΑΚΕ). Η Επιστημονική Επιτροπή και τα μέλη μας έδωσαν το παρόν!

  

Η Europa Donna Hellas στηρίζει την πρωτοβουλία του Συλλόγου Παλαιμάχων Αθλητών Καλαθοσφαίρισης Ελλάδος (ΣΠΑΚΕ) στο πλαίσιο της οποίας διοργανώνεται εθελοντική Αιμοδοσία την Κυριακή 13 Ιουνίου 2021, στα βοηθητικά γήπεδα του κλειστού του ΟΑΚΑ από τις 9.00 έως τις 15.00. Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Αιμοδοσίας και της ιστορικής επετείου της κατάκτησης του Ευρωμπάσκετ του 1987. Η αιμοδοσία θα συνοδευτεί με την διεξαγωγή αθλητικών εκδηλώσεων, διαγωνισμού τρίποντων και βολών. Στις εκδηλώσεις θα πάρουν μέρος προσωπικότητες του ελληνικού αθλητισμού

Η Europa Donna Hellas σταθερά προσηλωμένη στην προσφορά στον συνάνθρωπο και με σεβασμό στους βασικούς καταστατικούς σκοπούς της, στηρίζει την πρωτοβουλία της εθελοντικής Αιμοδοσίας. Το αίμα είναι ζωή και η ζωή είναι πολύτιμη και μοναδική. Την δύσκολη αυτή περίοδο που διανύουμε όλοι μας, καλούμαστε περισσότερο από κάθε άλλη φορά, να συνεχίσουμε να νοιαζόμαστε και να προσφέρουμε στον άνθρωπο. Η προσφορά σε αίμα είναι πολύτιμη και μοναδική, όπως και η ζωή.  

Σας περιμένουμε την Κυριακή 13 Ιουνίου 2021, 9.00 με 15.00 στην εθελοντική αιμοδοσία που θα λάβει χώρα στα βοηθητικά γήπεδα του κλειστού του ΟΑΚΑ, για να ενώσουμε τις δυνάμεις μας. Γιατί μαζί καταφέρνουμε πάντα περισσότερα. 

Το Σάββατο 14 Νοεμβρίου, η Europa Donnna Hellas διοργάνωσε ανοικτή διαδικτυακή Διεπιστημονική Ημερίδα με θέμα:
«Η γυναίκα στο κέντρο της θεραπείας. O καρκίνος του μαστού στην εποχή της εξατομικευμένης ιατρικής» #Onesizedoesn’tfitall

EDH webinar 2020

Η Ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των δράσεων της EDH για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινού στο πολύ σημαντικό θέμα του καρκίνου του μαστού και της θεραπείας του. Βασικό θέμα που ανέδειξε η Διεπιστημονική Ημερίδα είναι το γεγονός ότι ο καρκίνος του μαστού μπορεί να νικηθεί, ενώ στην σύγχρονη εποχή παρέχεται η φροντίδα της εξακομικευμένης ιατρικής σε κάθε γυναίκα ξεχωριστά.

Υπάρχει μία “φωτογραφία” που κάθε γυναίκα πρέπει να έχει…

Οι διαγνωστικές εξετάσεις για τον έλεγχο του μαστού, του τραχήλου της μήτρας, των ωοθηκών και του ενδομητρίου είναι οι “γυμνές φωτογραφίες” που κάθε γυναίκα πρέπει να έχει. Αυτές που μπορούν να σώσουν τη ζωή σου. Μην το αναβάλεις! Μοιράσου τη “γυμνή φωτογραφία” σου, μαζί με το μήνυμα της πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου
Η γνώση είναι δύναμη, η ενημέρωση για την πρόληψη, την έγκαιρη διάγνωση και τη θεραπεία του καρκίνου θα μας βοηθήσουν να σταθούμε δυνατές απέναντι του.

Η Europa Donna Hellas στηρίζει την εξστρατεία ForHER της Roche. Μάθετε περισσότερα στο forher.gr  

 


Η Europa Donna Hellas, σας προσκαλεί στο ανοικτό διεπιστημονικό webinar, το Σάββατο 14 Νομβρίου 2020, 10:00-14:30,  με θέμα:
"Η γυναίκα στο κέντρο της θεραπείας". Ο καρκίνος του μαστού στην εποχή της εξατομικευμένης ιατρικής. One size doesn't fit all.

Παρακολουθήστε live και συμμετέχετε με ερωτήσεις στο:  https://us02web.zoom.us/j/88063958766

Ενημερωτικό άρθρο από το μέλος της επιστημονικής μας επιτροπής , ακτινοθεραπευτή-ογκολόγο κα Ελένη Τσιπνίδου

Aσθενείς με καρκίνο του μαστού που έχουν λάβει κατά το παρελθόν θεραπεία χειρουργείο,χημειοθεραπεία,ορμονοθεραπεία)και δεν λαμβάνουν αγωγή παρά μόνο ορμονοθεραπεία δεν αποτελούν ομάδα υψηλού κινδύνου (high-risk ) και βέβαια υπάρχει ισχυρή σύσταση στις ασθενείς αυτές να πραγματοποιήσουν το εμβόλιο έναντι του covid-19.

Στα πλαίσια αυτά, οι ασθενείς που πρέπει να χειρουργηθούν λόγω καρκίνου μαστού δεν πρέπει να αναβάλλουν το χειρουργείο τους για οποιοδήποτε λόγο καθώς και τη μετέπειτα θεραπεία τους (χημειοθεραπεία,συμπληρωματική ακτινοβολία).

H Ευρωβουλευτής και Πρόεδρος της Europa Donna Hellas, Έλενα Κουντουρά κήρυξε την έναρξη του συνεδρίου της Εβδομάδας Καρκίνου CANCER WEEK, που διοργανώνεται από τη Boussias Communications (19-23 Οκτ 2020) με τη συμμετοχή 70 διακεκριμένων ομιλητών από την Ευρώπη και την Αμερική. H κυρία Κουντουρά επέκρινε έντονα την την απόφαση του Συμβουλίου της ΕΕ, που μείωσε από 10,3 δισ. ευρώ  σε 1,7 δισ. ευρώ τον προϋπολογισμό του EU4HEALTH, του βασικού προγράμματος για την στήριξη της υγείας, ειδικά σε αυτήν την κρίσιμη περίοδο της πανδημίας που έχει πλήξει τα δημόσια υγειονομικά υγείας και ιδιαίτερα τους καρκινοπαθείς. Και ανέφερε ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η ίδια προσωπικά ασκεί πιέσεις στο Συμβούλιο ώστε να εγκριθούν οι αναγκαίοι πόροι στήριξης των συστημάτων υγείας και να εφαρμοστεί μία συνεκτική και ολοκληρωμένη ευρωπαϊκή πολιτική καταπολέμησης της μάστιγας του καρκίνου.

«Διεκδικούμε από το Συμβούλιο επαρκείς πόρους στήριξης των συστημάτων  υγείας στην ΕΕ και ευρωπαϊκή πολιτική καταπολέμησης της μάστιγας του καρκίνου»  τόνισε η κα Κουντουρά κατά την τοποθέτησή της.

Πραγματοποιήθηκε στις 28 Φεβρουαρίου η ετήσια Γενική Συνέλευση της Europa Donna Hellas. Η εκδήλωση έγινε διαδικτυακά (με τη χρήση της πλατφόρμας zoom) και εκτός απο τα μέλη του ΔΣ συμμετείχαν αρκετά παλιά και νέα μέλη, τα οποία ευχαριστούμε για τη συμμετοχή τους.

Σε μια προσπάθεια ενημέρωσης για την σημασία της πρωτογενούς πρόληψης του καρκίνου του μαστού , τα μέλη της Europa Donna Hellas δημιούργησαν μια σειρά ενημερωτικών videos και φωτο-μηνυμάτων στα social media για να προωθήσουν την αξία της σωματικής δραστηριότητας και της υγιεινής διατροφής στην προστασία από την νόσο.

 

Αλλάζουμε στάση, παίρνουμε θέση.

Η μέρα σήμερα είναι αφιερωμένη στη μάχη κατά του καρκίνου. Όλη η επιστημονική κοινότητα εργάζεται άοκνα για την εξέλιξη και την εύρεση νέων θεραπειών για την αύξηση της επιβίωσης και την βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών με καρκίνο. Στόχος μας η πρόληψη, η διάγνωση του καρκίνου σε πρώιμα στάδια και η οριστική αντιμετώπιση του ώστε να τον μετατρέψουμε σε χρόνιο νόσημα. Η Europa Donna Hellas εργάζεται για έναν από τους συχνότερους καρκίνους στον γυναικείο πληθυσμό,  τον καρκίνο του μαστού, προάγοντας την ενημέρωση, τη συνηγορία και την διεκδίκηση των δικαιωμάτων των γυναικών με καρκίνο του μαστού στην Ελλάδα. Είμαστε όλοι μαζί σε αυτό και σας χρειαζόμαστε όλους επιστήμονες, ασθενείς και εθελοντές δίπλα μας. Αλλάζουμε στάση, παίρνουμε θέση.

Η Europa Donna καθιέρωσε την Ημέρα Υγείας του Μαστού ώς το ετήσιο ραντεβού στις 15 Οκτωβρίου για να υπενθυμίζει σε ολες τις Ευρωπαίες γυναίκες τη σημασία του τρόπου ζωής στην πρόληψη.

Η ενασχόληση με τη σωματική δραστηριότητα, η διατήρηση φυσιολογικού σωματικού βάρους και η υγιεινή διατροφή, μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία της υγείας του μαστού.