Η Europa Donna Hellas γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας Μαστού στις 15 Οκτωβρίου με το νέο της τηλεοπτικό spot, που δημιούργησε  για να ενημερώσει, να αφυπνίσει και να ευαισθητοποιήσει για τον καρκίνο του μαστού και στέλνει  ένα μήνυμα ζωής, υγείας και αγάπης προς όλες τις γυναίκες και τους άντρες κάθε ηλικίας:
- Αγαπώ το στήθος μου
- Αγαπώ το σώμα μου
- Αγαπώ την ζωή
- Ασκούμαι τουλάχιστον 30΄ κάθε μέρα
- Διατηρώ σωστό το βάρος μου
- Τρέφομαι ισορροπημένα
- Προγραμματίζω με συνέπεια την μαστογραφία μου

Πράγματα απλά και πράγματα πολύτιμα για την κάθε μία και τον καθ΄ έναν από εμάς.

Ας μη θεωρήσουμε δεδομένο το δώρο της ζωής και της υγείας και ας θυμόμαστε πάντα να αγαπάμε τον εαυτό μας, μέσα από τις απλές καθημερινές πράξεις μας ...

Αλλάζω στάση, παίρνω θέση! …

Η λέξη εθελοντισμός προέρχεται από το ρήμα «εθέλω» που σημαίνει θέλω πολύ. Ο εθελοντισμός είναι αξία ζωής, είναι στάση ζωής.
Είναι η ενσυνείδητη και ανιδιοτελής προσφορά στους συνανθρώπους μας και έχει ως κινητήρια δύναμη την αγάπη που πηγάζει από την ανθρώπινη  ψυχή.
Εθελοντισμός είναι η σοφή διαχείριση του περισσεύματος της ψυχής.  εθελοντισμός δεν είναι μόνο κοινωνική προσφορά σε ώρα κρίσης, δεν είναι απλά φιλανθρωπία. Είναι ένας δυναμικός τρόπος κοινωνικής συμμετοχής του ανθρώπου με στόχο την εξέλιξη της κοινωνίας, σύμφωνα με τις αρχές της δικαιοσύνης και της αλληλεγγύης.

‘Ατομική Ευθύνη-Συλλογική Δράση’  Με το μήνυμα αυτό, 30 περίπου εθελοντικοί οργανισμοί με τους εκατοντάδες εθελοντές τους μας προσκαλούν για 17η συνεχή χρονιά σε μια ανοιχτή γιορτή για τον Εθελοντισμό και την ανιδιοτελή προσφορά στην κοινωνία και τον άνθρωπο: το Σάββατο, 16 Οκτώβρη, 2021από τις 10.00 έως τις 19.00, στην Πλατεία Συντάγματος, ανανεώνουμε τον εθελοντισμό μας!

Η Γιορτή Εθελοντισμού είναι ανοιχτή σε όλους! Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν,  μέσα από την ανοιχτή έκθεση, το έργο των εθελοντικών οργανισμών και να μιλήσουν με τους εθελοντές σε μια ιδανική ευκαιρία, για να μάθουν για τον εθελοντισμό στην πράξη!
Ατομική Ευθύνη-Συλλογική Δράση! Μένουμε εθελοντές! Κάνουμε αυτόν τον κόσμο καλύτερο!Η Europa Donna  Hellas συμμετέχει στην 17η Ημερίδα Εθελοντισμού, η οποία θα λάβει χώρα στις 16 Οκτώβρη ημέρα  Σάββατο, από τις 10 πμ έως τις 7μμ στη πλατεία Συντάγματος.
Ελάτε να γνωριστούμε, ελάτε να ζήσετε την χαρά του Εθελοντισμού και να γίνετε εθελοντής /εθελόντρια της Europa Donna Hellas.
Ελάτε να ενημερωθείτε για τους στόχους και τις διεκδικήσεις της Europa Donna Hellas*.

*H EUROPA DONNA HELLAS αποτελεί το ελληνικό FORUM της EUROPA DONNA [THE EUROPEAN BREAST CANCER COALITION], της ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟ

Διοργάνωση : www.simetexo.gr

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΗΜΕΡΙΔΑΣ:

10.15 Χαιρετισμός από Κίνηση Φορέων Εθελοντισμού

11.30-12.00 Παρουσίαση από τις Ζω.Ε.Σ (Ζωοφιλικές Ενημερώσεις Γονέων) και την ομάδα ‘’Πολύχρωμες Νομάδες’’: Μία φορά και έναν καιρό... ένα νέο παραμύθι στην πλατεία Συντάγματος: Διαδραστικό εργαστήριο για παιδιά βασισμένο στις Παραμυθοκάρτες της Λιάνας Δενεζάκη και τα βιβλία της Κατερίνας Παπαποστόλου.

12.00-12:30 Μουσικοχορευτικό event από τα Ασυνόδευτα παιδιά των Δομών της Ευρωπαϊκής Έκφρασης

12.30-13.00 Παρουσίαση περιποίησης τραύματος, από τον Τομέα Υγείας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

13.15 Happening από τον Φιλοσοφικό και Πολιτιστικό Οργανισμό Νέα Ακρόπολη

17.00 Παρουσίαση Α΄ Βοηθειών από την Ομάδα Διασωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

17.30 Παρουσίαση Ρουμανικών και Ελληνικών παραδοσιακών χορών και μια μουσική παρουσίαση με σαξόφωνο, από ομάδα παιδιών του Ρουμανο-Ελληνικού Συλλόγου Dacia

18.00-18:30 Η Ομάδα Δράσης για την Καισαριανή και «το κέντρο χορού και πολιτισμού ΠΟΛΥΜΗΛΗ», θα παρουσιάσει παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια αφιερωμένα στα 200 χρόνια από την Ελληνική επανάσταση. Θα συμμετέχει ένα τμήμα παιδικό και ένα τμήμα ενηλίκων. Επίσης ένα νεανικό τμήμα θα χορέψει χορούς commercial και ένα παιδικό τμήμα zoumpa.

18.30Happening από τον Φιλοσοφικό και Πολιτιστικό Οργανισμό Νέα Ακρόπολη

-Ο Τομέας Κοινωνικής Πρόνοιας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού θα πραγματοποιεί κατά τη διάρκεια της ημερίδας Δημιουργική απασχόληση για παιδιά.

Υπάρχει μία “φωτογραφία” που κάθε γυναίκα πρέπει να έχει…

Οι διαγνωστικές εξετάσεις για τον έλεγχο του μαστού, του τραχήλου της μήτρας, των ωοθηκών και του ενδομητρίου είναι οι “γυμνές φωτογραφίες” που κάθε γυναίκα πρέπει να έχει. Αυτές που μπορούν να σώσουν τη ζωή σου. Μην το αναβάλεις! Μοιράσου τη “γυμνή φωτογραφία” σου, μαζί με το μήνυμα της πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου
Η γνώση είναι δύναμη, η ενημέρωση για την πρόληψη, την έγκαιρη διάγνωση και τη θεραπεία του καρκίνου θα μας βοηθήσουν να σταθούμε δυνατές απέναντι του.

Η Europa Donna Hellas στηρίζει την εξστρατεία ForHER της Roche. Μάθετε περισσότερα στο forher.gr  

 

Η Europa Donna Hellas συμμετείχε στο 1o Φεστιβάλ για την ΠΡΟΛΗΨΗ & ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ της ΕΜΦΥΛΗΣ ΒΙΑΣ Strongme στο Σεράφειο του Δημου Αθηναίων στις 9 και 10 Οκτωβρίου 2021. 

ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΒΙΑ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ. Διεκδικούμε για τις Ελληνίδες πρόσβαση και καλύτερες υπηρεσίες πρόληψης, διάγνωσης και θεραπείας για τον καρκίνο του μαστού.

Προσκεκλημένη του φεστιβάλ STRONGme, η Πρόεδρος της EDH ευρωβουλευτής Ελενα Κουντουρά παρουσίασε την Έκθεση που κατάρτισε ως Εισηγήτρια του ΕΚ και υπερψηφίστηκε στην ολομέλεια, με την οποία για πρώτη φορά αντιμετωπίζεται ο αντίκτυπος της ενδοσυντροφικής βίας όχι μόνο στις γυναίκες αλλά και στα παιδιά.

Ενημερωτικό άρθρο από το μέλος της επιστημονικής μας επιτροπής , ακτινοθεραπευτή-ογκολόγο κα Ελένη Τσιπνίδου

Aσθενείς με καρκίνο του μαστού που έχουν λάβει κατά το παρελθόν θεραπεία χειρουργείο,χημειοθεραπεία,ορμονοθεραπεία)και δεν λαμβάνουν αγωγή παρά μόνο ορμονοθεραπεία δεν αποτελούν ομάδα υψηλού κινδύνου (high-risk ) και βέβαια υπάρχει ισχυρή σύσταση στις ασθενείς αυτές να πραγματοποιήσουν το εμβόλιο έναντι του covid-19.

Στα πλαίσια αυτά, οι ασθενείς που πρέπει να χειρουργηθούν λόγω καρκίνου μαστού δεν πρέπει να αναβάλλουν το χειρουργείο τους για οποιοδήποτε λόγο καθώς και τη μετέπειτα θεραπεία τους (χημειοθεραπεία,συμπληρωματική ακτινοβολία).

Η Europa Donna Hellas ενώνει τις δυνάμεις της με άλλους 20 φορείς, σε ένα Φεστιβάλ που θα ενημερώσει, θα αφυπνίσει και θα κινητοποιήσει απέναντι στο φαινόμενο της βίας, κατά των γυναικών που έχει πάρει επικίνδυνες διαστάσεις και αναδεικνύει ένα τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα. Ένα διήμερο, που μαζί με ανθρώπους του Πολιτισμού, των Τεχνών και του Αθλητισμού θα μετατρέψουμε τον φόβο σε κινητήριο δύναμη!

Πραγματοποιήθηκε στις 28 Φεβρουαρίου η ετήσια Γενική Συνέλευση της Europa Donna Hellas. Η εκδήλωση έγινε διαδικτυακά (με τη χρήση της πλατφόρμας zoom) και εκτός απο τα μέλη του ΔΣ συμμετείχαν αρκετά παλιά και νέα μέλη, τα οποία ευχαριστούμε για τη συμμετοχή τους.

Κυριακή 13 Ιουνίου 2021

Ημέρα Αιμοδοσίας σήμερα και η Europa Donna Hellas δίνει assist στην πρωτοβουλία ίδρυσης Τράπεζας Αίματος του Συλλόγου Παλαιμάχων Καλαθοσφαίρισης Ελλάδος (ΣΠΑΚΕ). Η Επιστημονική Επιτροπή και τα μέλη μας έδωσαν το παρόν!

  

Αλλάζουμε στάση, παίρνουμε θέση.

Η μέρα σήμερα είναι αφιερωμένη στη μάχη κατά του καρκίνου. Όλη η επιστημονική κοινότητα εργάζεται άοκνα για την εξέλιξη και την εύρεση νέων θεραπειών για την αύξηση της επιβίωσης και την βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών με καρκίνο. Στόχος μας η πρόληψη, η διάγνωση του καρκίνου σε πρώιμα στάδια και η οριστική αντιμετώπιση του ώστε να τον μετατρέψουμε σε χρόνιο νόσημα. Η Europa Donna Hellas εργάζεται για έναν από τους συχνότερους καρκίνους στον γυναικείο πληθυσμό,  τον καρκίνο του μαστού, προάγοντας την ενημέρωση, τη συνηγορία και την διεκδίκηση των δικαιωμάτων των γυναικών με καρκίνο του μαστού στην Ελλάδα. Είμαστε όλοι μαζί σε αυτό και σας χρειαζόμαστε όλους επιστήμονες, ασθενείς και εθελοντές δίπλα μας. Αλλάζουμε στάση, παίρνουμε θέση.

Η Europa Donna Hellas στηρίζει την πρωτοβουλία του Συλλόγου Παλαιμάχων Αθλητών Καλαθοσφαίρισης Ελλάδος (ΣΠΑΚΕ) στο πλαίσιο της οποίας διοργανώνεται εθελοντική Αιμοδοσία την Κυριακή 13 Ιουνίου 2021, στα βοηθητικά γήπεδα του κλειστού του ΟΑΚΑ από τις 9.00 έως τις 15.00. Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Αιμοδοσίας και της ιστορικής επετείου της κατάκτησης του Ευρωμπάσκετ του 1987. Η αιμοδοσία θα συνοδευτεί με την διεξαγωγή αθλητικών εκδηλώσεων, διαγωνισμού τρίποντων και βολών. Στις εκδηλώσεις θα πάρουν μέρος προσωπικότητες του ελληνικού αθλητισμού

Η Europa Donna Hellas σταθερά προσηλωμένη στην προσφορά στον συνάνθρωπο και με σεβασμό στους βασικούς καταστατικούς σκοπούς της, στηρίζει την πρωτοβουλία της εθελοντικής Αιμοδοσίας. Το αίμα είναι ζωή και η ζωή είναι πολύτιμη και μοναδική. Την δύσκολη αυτή περίοδο που διανύουμε όλοι μας, καλούμαστε περισσότερο από κάθε άλλη φορά, να συνεχίσουμε να νοιαζόμαστε και να προσφέρουμε στον άνθρωπο. Η προσφορά σε αίμα είναι πολύτιμη και μοναδική, όπως και η ζωή.  

Σας περιμένουμε την Κυριακή 13 Ιουνίου 2021, 9.00 με 15.00 στην εθελοντική αιμοδοσία που θα λάβει χώρα στα βοηθητικά γήπεδα του κλειστού του ΟΑΚΑ, για να ενώσουμε τις δυνάμεις μας. Γιατί μαζί καταφέρνουμε πάντα περισσότερα. 

Το Σάββατο 14 Νοεμβρίου, η Europa Donnna Hellas διοργάνωσε ανοικτή διαδικτυακή Διεπιστημονική Ημερίδα με θέμα:
«Η γυναίκα στο κέντρο της θεραπείας. O καρκίνος του μαστού στην εποχή της εξατομικευμένης ιατρικής» #Onesizedoesn’tfitall

EDH webinar 2020

Η Ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των δράσεων της EDH για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινού στο πολύ σημαντικό θέμα του καρκίνου του μαστού και της θεραπείας του. Βασικό θέμα που ανέδειξε η Διεπιστημονική Ημερίδα είναι το γεγονός ότι ο καρκίνος του μαστού μπορεί να νικηθεί, ενώ στην σύγχρονη εποχή παρέχεται η φροντίδα της εξακομικευμένης ιατρικής σε κάθε γυναίκα ξεχωριστά.