Για τη θαρραλέα της απόφαση να προχωρήσει σε διπλή μαστεκτομή, μπροστά στον υψηλό κίνδυνο ενός ενδεχόμενου καρκίνου, μιλά στο MEGA και τη δημοσιογράφο Βίκυ Κατεχάκη η 35χρονη Διονυσία Χατζηαντωνίου, στέλνοντας παράλληλα ένα μήνυμα δύναμης και αισιοδοξίας για τη ζωή.
Τον χειμώνα του 2011, η Διονυσία, 33 ετών τότε, βρέθηκε αντιμέτωπη με τα δυσάρεστα αποτελέσματα μιας βιοψίας στην οποία είχε υποβληθεί. Μία προκαρκινωματώδης βλάβη που βρέθηκε στο ένα της στήθος, της έδινε πιθανότητες από 60% έως 70% να εμφανίσει καρκίνο του μαστού στο μέλλον.

Η δίψα της για ζωή και η γενναιότητά της την οδήγησαν στην απόφαση να προχωρήσει άμεσα σε διπλή προληπτική μαστεκτομή. "Αμέσως, εκείνη τη στιγμή χωρίς δεύτερη κουβέντα, είπα ότι ήθελα να προχωρήσουμε σε μαστεκτομή. Γιατί αυτό που με ενδιέφερε, πάνω από ολα, ήταν ότι ήθελα να ζήσω!" λέει γι' αυτή της την απόφαση μιλώντας στο MEGA.
Όπως αναφέρει η Διονυσία στη συγκλονιστική της μαρτυρία, η πρώτη σκέψη που πέρασε τότε από το μυαλό της ήταν περίπτωση της γιαγιάς της, που την έχασε απο καρκίνο του στήθους. "Κι εκείνη είχε βρει κάτι στο στήθος της, αλλά δεν είχε πάει και δεν το είχε προλάβει. Μου είχε στοιχίσει όταν πέθανε, οπότε είπα ότι όχι, εγώ θα τον νικήσω, θα τον ξεριζώσω, θα τον βγάλω από μεσα μου. Κι έτσι κι έγινε!".

Όπως περιγράφει η 35χρονη, δυσκολίες υπήρχαν και ήταν μεγάλες, αλλά με τη βοήθεια γιατρών και ειδικών και της οικογένειάς της, τις προσπέρασε. Η δύναμή της, μάλιστα, ήταν τέτοια, που κάποιες φορές ήταν η ίδια που στήριζε τους δικούς της ανθρώπους.
Η γιατρός της Διονυσίας, χειρουργός μαστού Φιορίτα Πολακάκη, λέει ότι κρίσιμο σε αυτές τις περιπτώσεις είναι το θάρρος. "Η απόφαση αυτή είναι μία πάρα πολύ σημαντική απόφαση και για τον ασθενή που θα τη λάβει, αλλά και για τον γιατρό που θα συμβουλεύσει τον ασθενή να προχωρήσει. Απαιτεί πολύ καλή μελέτη του ασθενούς, γνώση του κινδύνου και υπολογισμό του ατομικού κινδύνου που έχει ο καθε ασθενής να αναπτύξει καρκίνο του μαστού" αναφέρει.

Η κ. Πουλακάκη σημειώνει, μάλιστα, πως οι περισσότερες από τις γυναίκες που θα δεχθούν να προχωρήσουν σε προφυλακτική μαστεκτομή είναι αρχικά παντα αισιόδοξες. Υπάρχουν -επισημαίνει-και κάποιες γυναίκες "οι οποίες κάνουν απόλυτη άρνηση από την αρχή, λένε ότι 'εγώ δεν πρόκειται να κάνω τίποτα αν δεν μου συμβεί καρκίνος του μαστού' ", είναι όμως μειοψηφία. "Είναι μία άποψη την οποία οφείλουμε να τη δεχτούμε" λέει η χειρουργός μαστού.

Σήμερα, η Διονυσία όχι μόνο δεν έχει μετανιώσει ούτε λεπτό για την επιλογή της, αλλά δείχνει σαν να έχει διαγράψει με μία γενναία απόφαση το φόβο του καρκίνου. Λίγους μήνες μετά τη διπλή μαστεκτομή, προχώρησε σε αποκατάσταση των μαστών και, στα 35 της χρόνια, κάνει ένα νέο ξεκίνημα στη ζωή της, στέλνοντας ένα αισιόδοξο μήνυμα στις γυναίκες που απειλούνται από καρκίνο του μαστού.
 
"Είμαι μια χαρά, καλύτερα από ποτέ! Έχω περάσει στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, ασχολούμαι με τον χορό, δηλαδή κάνω πράγματα τα οποία πριν δεν τα έκανα και δεν έχω κανένα προβλήμα. Μετά από όλο αυτό που πέρασα, δεν στενοχωριέμαι για τίποτα παρα μόνο για ό,τι έχει πραγματικά σημασία, ενώ μετά από όλο αυτό που μου παρουσιάστηκε είναι σαν να ξαναγεννήθηκα από την αρχή!" αναφέρει η Διονυσία Χατζηαντωνίου στη συνέντευξη που έδωσε στη Βίκυ Κατεχάκη.

Αποκαλύπτει, μάλιστα, και το όνειρό της να κάνει τη δική της οικογένεια. "Περιμένουμε να ολοκληρωθούν τα πέντε χρονια, γιατί κάθε τρεις μήνες κάνω εξετάσεις, και μόλις μου πουν οι γιατροί μου ότι μπορώ να κάνω παιδάκι, θα κάνω παιδάκι" δηλώνει και προσθέτει: "Βέβαια, εάν σε αυτή τη συγκεκριμένη περίπτωση μου πουν οι γιατροί ότι κινδυνεύω, το έχω σκεφτεί και αυτό και είμαι αποφασισμένη να υιοθετήσω ένα παιδάκι. Έχω πολλή αγάπη μέσα μου. Τα παιδιά τα λατρεύω και με όλο αυτό που έγινε, ένα παραπάνω. Θέλω να γίνω μητέρα, να δώσω όλη την αγάπη μου σε ένα παιδάκι!".

http://www.megatv.com/megagegonota/article.asp?catid=27374&subid=2&pubid=31331421&fb_action_ids=454637704629053&fb_action_types=og.recommends&fb_source=other_multiline&action_object_map={%22454637704629053%22%3A470081919738101}&action_type_map={%22454637704629053%22%3A%22og.recommends%22}&action_ref_map