Δράσεις, Εκδηλώσεις

«Γυναίκα Καριέρα και Ψυχική Υγεία»

Η Στέλλα Ζουλινάκη Επιχειρηματίας, Manager, Business Coach και Γενική Γραμματέας της Europa Donna Hellas, συμμετείχε ως ομιλήτρια στην εκδήλωση “Gender in Health” στο Ευρωκοινοβούλιοπ και ανέπτυξε το θέμα «Γυναίκα Καριέρα και Ψυχική Υγεία», τονίζοντας οτι ο απώτερος σκοπός είναι να έχουμε μια κοινωνία με ευτυχισμένες γυναίκες σωματικά και ψυχικά υγιείς για να έχουμε εξίσου υγιείς οικογένειες και κοινωνίες.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ορίζει την υγεία ως μια «κατάσταση πλήρους σωματικής, ψυχικής και κοινωνικής ευεξίας και όχι απλώς ως την απουσία νόσου ή αναπηρίας».

Οι αγχώδεις διαταραχές στο γυναίκειο φύλο απασχολούν τους ειδικούς ψυχικής υγείας. Η γυναίκα ενώ πλέον συμμετέχει ενεργά στην αγορά εργασίας ,κατέχοντας πολλούς διαφορετικούς ρόλους, καλείται συνεχώς να επιδεικνύει ψυχική αλλά και σωματική ανθεκτικότητα ώστε να ξεπεράσει τα εμπόδια και να αντεπεξέλθει στις συνθήκες της καθημερινής ζωής.Ένα χαρακτηριστικό εμπόδιο στην καριέρα της είναι το φαινόμενο της «γυάλινης οροφής» το οποίο περιγράφει τα «αόρατα» εμπόδια που συναντά μια γυναίκα για να ανελιχθεί επαγγελματικά σε ανώτερα κλιμάκια.

Οι προκαταλήψεις και τα στερεότυπα που αντιμετωπίζει πρέπει να πάψουν να υφίστανται μέσω της εμφύσησης ιδανικών και αξιών που άπτονται του σεβασμού και της κατανόησης ανάμεσα στα δυο φύλα. Η γυναίκα σήμερα καλείται να δουλέψει , «εκ των έσω» χτίζοντας αυτoεκτίμηση και αυτοπεποίθηση, Η συνεχόμενη εκπαίδευση της και η υιοθέτηση εργαλείων life coaching & mentoring μπορούν να συνεισφέρουν στην κατάλληλη διαχείριση .

Απώτερος σκοπός είναι να έχουμε μια κοινωνία με ευτυχισμένες γυναίκες σωματικά και ψυχικά υγιείς , αν δε, συμβάλλουν η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι κυβερνήσεις με σχετικές νομοθετικές πράξεις και πολιτικές, οι επιχειρήσεις και οι φορείς υποστήριξης γυναικών με πρωτοβουλίες και αντίστοιχες δράσεις …Το αποτέλεσμα αναμένεται να είναι ενθαρρυντικό !