Ποιοι είμαστε

H EUROPA DONNA HELLAS, νόμιμα συνεστημένη και ειδικά πιστοποιημένη στο Υπουργείο Yγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μ.Κ.Ο. (αρ.μ. 09112ΣΥΔ11086Ο86Ν -0736/0661), αποτελεί το ελληνικό FORUM της EUROPA DONNA [THE EUROPEAN BREAST CANCER COALITION], της ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΜΑΣΤΟΥ που αριθμεί 47 χώρες κράτη – μέλη [όλες οι χώρες της Ε.Ε. είναι μέλη της]  και αποτελεί ΟΡΓΑΝΟ ΣΥΝΗΓΟΡΙΑΣ & ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ [ADVOCACY AND LOBBYING GROUP].

H EUROPA DONNA εργάζεται για να ευαισθητοποιήσει και να αφυπνίσει την κοινή γνώμη σχετικά με τον καρκίνο του μαστού, να κινητοποιήσει και υποστηρίξει τις Ευρωπαίες γυναίκες στις διεκδικήσεις τους, για άριστη εκπαίδευση των επαγγελματιών υγείας, κατάλληλο πληθυσμιακό έλεγχο, τον ποιοτικό και τακτικό έλεγχο του ιατρικού εξοπλισμού, βέλτιστη θεραπεία και περίθαλψη καθώς επίσης και για αυξανόμενους πόρους για την έρευνα καρκίνου του μαστού και ισότιμη εργασιακή επανένταξη.

Συνεργάζεται αφενός με το Ευρωκοινοβούλιο – δια της Ευρωπαϊκής Κοινοβουλευτικής Ομάδας για τον Καρκίνο του Μαστού (EPGBC) – σε θέματα πολιτικής υγείας για τον καρκίνο του μαστού και αφετέρου με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή από την οποία επιχορηγούνται οι δράσεις της.

H EUROPA DONNA HELLAS από το 2005 που δραστηριοποιείται στον ελλαδικό χώρο έχει αναπτύξει δραστήριες στοχευμένες καμπάνιες ενημέρωσης του κοινού όπως τη διεθνή καμπάνια ενημέρωσης «BREAST FRIENDS-ΕΠΙΣΤΗΘΙΟΙ ΦΙΛΟΙ», και τη Λαμπαδηδρομία και Συναυλία στην Ρωμαϊκή Αγορά

Το έτος 2007, η EUROPA DONNA HELLAS στα πλαίσια της καμπάνιας  «ΕΤΟΣ  ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ»:

  • Η EUROPA DONNA HELLAS, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και σε συνεργασία με ιατρικές εταιρείες, ενώσεις επιστημόνων υγείας, συλλόγους ασθενών και εθελοντών μετείχε σε αντικαρκινικά διεταιρικά συνέδρια και διοργάνωσε ημερίδες για τον καρκίνο του μαστού σε θέματα ενημέρωσης και έγκαιρης διάγνωσης σε δήμους της Αττικής, του Πειραιά και σε ολόκληρη την Ελλάδα.
  • Διοργάνωσε την Ημέρα της Γυναίκας εκδήλωση για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού, και την παροχή 700 μαστογραφιών σε γυναίκες.
  • Διοργάνωσε στον πολυχώρο Αθηναΐς εκδήλωση ενημέρωσης φορέων με θέμα: “Το δικαίωμα της Ελληνίδας στην Πρόληψη και Έγκυρη Διάγνωση του Καρκίνου του Μαστού”.
  • Παραχώρησε συνέντευξη στην Αίγλη του Ζαππείου στα πλαίσια της καμπάνιας ενημέρωσης, ανακηρύσσοντας έτος 2007 ως «ΕΤΟΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ”, και
  • Διοργάνωσε Ημερίδα φορέων στο Μουσείο Μπενάκη με θέμα: “Οι τελευταίες εξελίξεις στη Γενετική Συμβουλευτική & στη Θεραπευτική Αντιμετώπιση του Καρκίνου του Μαστού”.

Παράλληλα, η EUROPA DONNA HELLAS μετείχε σ’ όλες τις καμπάνιες που διοργανώθηκαν στις Βρυξέλες, στο Άμστερνταμ, στο Μιλάνο και σε άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, στα πλαίσια της πανευρωπαϊκής καμπάνιας των κεντρικών της EUROPA DONNA για τον καρκίνο του μαστού.

Το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, συμπεριέλαβε την EUROPA DONNA HELLAS στα ΒΡΑΒΕΙΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ για το έτος 2007 και ο Υπουργός κ.Δημήτρης Αβραμόπουλος απένειμε βραβείο στην Πρόεδρό του Δ.Σ. κα Μαίρη Μακρή για την στοχευμένη δράση της EUROPA DONNA HELLAS στον τομέα της πρόληψης.