Δράσεις, Εκδηλώσεις, Τα νέα μας

Ενημερωτική Ημερίδα “Επιστήθια Δίπλα σας” για την Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης και Πρόληψης για τον Καρκίνο του Μαστού

Η Ελληνική Συνεργαζόμενη Ομάδα Μελέτης Μαστού υπό την αιγίδα της Europa Donna Hellas διοργάνωσε στις 25 Οκτωβρίου 2018 μια ημερίδα αφιερωμένη σε όλες τις γυναίκες, με κεντρικό σκοπό την ενημέρωση και την πρόληψη. Η έγκαιρη ενημέρωση , η κατάλληλη πρόληψη και μια ζωή με ισορροπία και υγιεινές συνήθειες είναι η καλύτερη στρατηγική για μια υγιή ζωή.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης μίλησαν:

κ. Κώστας Ξένος , Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, «Η Διατροφή στην πρόληψη του καρκίνου του Μαστού».
κ. Πέτρος Μαλακάσης , Διευθυντής Απεικονιστικού Τμήματος Διάγνωσης Μαστού & Οστικής Πυκνομετρίας της Ευρωκλινικής Αθηνών, «Ο ρόλος των απεικονιστικών εξετάσεων για τον καρκίνο του Μαστού».
κ. Φιορίτα Πουλακάκη, Διευθύντρια Χειρουργικής κλινικής Μαστού Ευρωκλινικής Αθηνών και Εθνική Αντιπρόσωπος της Europa Donna Hellas, ” Πρόληψη και νεότερες θεραπείες στον καρκίνο του Μαστού”
κ. Βασίλης Κρέτσης, Διευθυντής Πλαστικής, Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής Νοσοκομείου Ευρωκλινικής Αθηνών , «Δυνατότητες αποκατάστασης μετά από μαστεκτομή».
κ. Γιώργος Μάριος Μακρής Διευθυντής Γυναικολογικού Τμήματος «Ευρωκλινικής Αθηνών», «Σεξουαλικότητα και Καρκίνος του Μαστού».
κ. Μιμή Μαρσέλλου, MSc PT Φυσικοθεραπεύτρια , «Η Φυσικοθεραπεία στην υγεία των Γυναικών»

Η ημερίδα στην οποία παρευρέθησαν τόσο η κα Έλενα Κουντουρά, Υπουργός Τουρισμού και πρόεδρος της Europa Donna Hellas, όσο και ο κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, πρόεδρος του ΕΕΑ, είχε σαν στόχο να μεταδώσει βιωματική και επιστημονική γνώση για όλο το φάσμα των διαδικασιών και των ιατρικών εξετάσεων, ακόμα και της γυναικείας ψυχολογίας.

Η πρόληψη, η διάγνωση και η ορθή αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού μπορεί να καθορίσει την πορεία και τη ζωή των γυναικών που πάσχουν από τη νόσο. Αυτό ήταν το βασικότερο μήνυμα της εκδήλωσης ενημέρωσης που έγινε συμβολικά στις 25 Οκτωβρίου από την Ελληνική Συνεργαζόμενη Ομάδα Μελέτης Μαστού (ΕΛΣΟΜΑ) και υπό την αιγίδα της Europa Donna Hellas.

Από τη δική της πλευρά η κα Στέλλα Ζουλινάκη επικεφαλής της Feel Safe Insurance κα μέλος της Europa Donna Hellas, που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο Μιλάνο, εξήγησε ότι “ο καρκίνος του μαστού είναι ο συχνότερος τύπος καρκίνου στις γυναίκες του δυτικού κόσμου. Μία στις έντεκα γυναίκες στην Ευρώπη και μία στις οκτώ διεθνώς θα κληθεί να έρθει αντιμέτωπη με την νόσο. Υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο έχουμε 6.000 νέες περιπτώσεις στην Ελλάδα.

Επίσημος χορηγός και υποστηρικτής της ημερίδας ήταν η Ευρωκλινική, χορηγοί η FeelSafe Insurace και Αμάλθεια Holistic Therapy Center και εθελοντές οι Hopeaholics .