Δράσεις, Τα νέα μας

“Καρκίνος του μαστού & Σεξουαλικότητα”: διαδικτυακό στρογγυλό τραπέζι.

Με μεγάλη επιτυχία και πολύ ενεργή συμμετοχή διεξήχθη το στρογγυλό τραπέζι που διοργάνωσε η Europa Donna Hellas στις 2 Νοεμβρίου 2023 με θέμα «Καρκίνος του Μαστού & Σεξουαλικότητα».

Κεντρική εισηγήτρια ήταν η κα Μιμή Μαρσέλλου, φυσιοθεραπεύτρια με εξειδίκευση στο πυελικό έδαφος, υποψήφια Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και Αντιπρόεδρος της Europa Donna Hellas.

Τη διοργάνωση διηύθυνε η κα Αντιγόνη Κρέτση,μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Europa Donna Hellas, ενώ σχολιασμό απηύθυνε και η κα Φιορίτα Πουλακάκη ως Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συνασπισμού κατά του καρκίνου του μαστού, καθώς και Εθνική Αντιπρόσωπος της Europa Donna Hellas.

Η συζήτηση που έλαβε χώρα με το πέρας της παρουσίασης ήταν εξαιρετικά γόνιμη, διαδραστική, και εποικοδομητική, δείχνοντας για άλλη μια φορά πόσο σημαντικό είναι να γίνονται δράσεις που όχι μόνο ενημερώνουν σωστά,αλλά και σπάνε φραγμούς και κοινωνικά taboo, λύνοντας απορίες και δείχνοντας, παράλληλα, ενδεδειγμένους, έγκυρους τρόπους διαχείρισης θεμάτων που αφορούν τους πρώην και νυν νοσούντες με καρκίνο του μαστού. Γιατί η ποιότητα ζωής μετράει, όχι μόνο κατά τη διάρκεια, αλλά και μετά τη θεραπεία.