Δράσεις

Πρόσκληση Συμμετοχής στην 17η Ημερίδα Εθελοντισμού / 16 Οκτωβρίου – Σύνταγμα

Η λέξη εθελοντισμός προέρχεται από το ρήμα «εθέλω» που σημαίνει θέλω πολύ. Ο εθελοντισμός είναι αξία ζωής, είναι στάση ζωής.
Είναι η ενσυνείδητη και ανιδιοτελής προσφορά στους συνανθρώπους μας και έχει ως κινητήρια δύναμη την αγάπη που πηγάζει από την ανθρώπινη ψυχή.
Εθελοντισμός είναι η σοφή διαχείριση του περισσεύματος της ψυχής. εθελοντισμός δεν είναι μόνο κοινωνική προσφορά σε ώρα κρίσης, δεν είναι απλά φιλανθρωπία. Είναι ένας δυναμικός τρόπος κοινωνικής συμμετοχής του ανθρώπου με στόχο την εξέλιξη της κοινωνίας, σύμφωνα με τις αρχές της δικαιοσύνης και της αλληλεγγύης.

‘‘Ατομική Ευθύνη-Συλλογική Δράση’’ Με το μήνυμα αυτό, 30 περίπου εθελοντικοί οργανισμοί με τους εκατοντάδες εθελοντές τους μας προσκαλούν για 17η συνεχή χρονιά σε μια ανοιχτή γιορτή για τον Εθελοντισμό και την ανιδιοτελή προσφορά στην κοινωνία και τον άνθρωπο: το Σάββατο, 16 Οκτώβρη, 2021από τις 10.00 έως τις 19.00, στην Πλατεία Συντάγματος, ανανεώνουμε τον εθελοντισμό μας!

Η Γιορτή Εθελοντισμού είναι ανοιχτή σε όλους! Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν, μέσα από την ανοιχτή έκθεση, το έργο των εθελοντικών οργανισμών και να μιλήσουν με τους εθελοντές σε μια ιδανική ευκαιρία, για να μάθουν για τον εθελοντισμό στην πράξη!
Ατομική Ευθύνη-Συλλογική Δράση! Μένουμε εθελοντές! Κάνουμε αυτόν τον κόσμο καλύτερο!

Η Europa Donna Hellas συμμετέχει στην 17η Ημερίδα Εθελοντισμού, η οποία θα λάβει χώρα στις 16 Οκτώβρη ημέρα Σάββατο, από τις 10 πμ έως τις 7μμ στη πλατεία Συντάγματος.

Ελάτε να γνωριστούμε, ελάτε να ζήσετε την χαρά του Εθελοντισμού και να γίνετε εθελοντής /εθελόντρια της Europa Donna Hellas.
Ελάτε να ενημερωθείτε για τους στόχους και τις διεκδικήσεις της Europa Donna Hellas*.

*H EUROPA DONNA HELLAS αποτελεί το ελληνικό FORUM της EUROPA DONNA [THE EUROPEAN BREAST CANCER COALITION], της ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟ

Διοργάνωση : www.simetexo.gr

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΗΜΕΡΙΔΑΣ:

10.15 Χαιρετισμός από Κίνηση Φορέων Εθελοντισμού

11.30-12.00 Παρουσίαση από τις Ζω.Ε.Σ (Ζωοφιλικές Ενημερώσεις Γονέων) και την ομάδα ‘’Πολύχρωμες Νομάδες’’: Μία φορά και έναν καιρό… ένα νέο παραμύθι στην πλατεία Συντάγματος: Διαδραστικό εργαστήριο για παιδιά βασισμένο στις Παραμυθοκάρτες της Λιάνας Δενεζάκη και τα βιβλία της Κατερίνας Παπαποστόλου.

12.00-12:30 Μουσικοχορευτικό event από τα Ασυνόδευτα παιδιά των Δομών της Ευρωπαϊκής Έκφρασης

12.30-13.00 Παρουσίαση περιποίησης τραύματος, από τον Τομέα Υγείας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

13.15 Happening από τον Φιλοσοφικό και Πολιτιστικό Οργανισμό Νέα Ακρόπολη

17.00 Παρουσίαση Α΄ Βοηθειών από την Ομάδα Διασωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

17.30 Παρουσίαση Ρουμανικών και Ελληνικών παραδοσιακών χορών και μια μουσική παρουσίαση με σαξόφωνο, από ομάδα παιδιών του Ρουμανο-Ελληνικού Συλλόγου Dacia

18.00-18:30 Η Ομάδα Δράσης για την Καισαριανή και «το κέντρο χορού και πολιτισμού ΠΟΛΥΜΗΛΗ», θα παρουσιάσει παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια αφιερωμένα στα 200 χρόνια από την Ελληνική επανάσταση. Θα συμμετέχει ένα τμήμα παιδικό και ένα τμήμα ενηλίκων. Επίσης ένα νεανικό τμήμα θα χορέψει χορούς commercial και ένα παιδικό τμήμα zoumpa.

18.30Happening από τον Φιλοσοφικό και Πολιτιστικό Οργανισμό Νέα Ακρόπολη

-Ο Τομέας Κοινωνικής Πρόνοιας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού θα πραγματοποιεί κατά τη διάρκεια της ημερίδας Δημιουργική απασχόληση για παιδιά.