Μετά τον καρκίνο

Συμμετοχή σε έρευνα για επιζήσασες από καρκίνο του μαστού που εμφανίζουν ουρογεννητικό σύνδρομο μετά από Ορμονοθεραπεία.

Η αντιπρόεδρος της Europa Donna Hellas Μιμή Μαρσέλλου, είναι Φυσικοθεραπεύτρια με πολυετείς σπουδές στις ΗΠΑ και ειδικό γνωστικό αντικείμενο τη φυσικοθεραπεία πυελικού εδάφους. Στο πλαίσιο της διδακτορικής της διατριβής διεξάγει μελέτη με θέμα που περιστρέφεται γύρω από τον ειδικό πληθυσμό των γυναικών εκείνων οι οποίες, μετά από θεραπεία για καρκίνο του μαστού, εμφανίζουν ουρογεννητικό σύνδρομο μετά συνοδών συμπτωμάτων ξηρότητας και δυσπαρευνίας (πόνος κατά την σεξουαλική επαφή).

Η έρευνα διεξάγεται σε συνεργασία με το Ερευνητικό Εργαστήριο Νευρομυϊκής και Καρδιοαγγειακής Μελέτης της Κίνησης του Τμήματος Φυσικοθεραπείας του Πανεπιστήμιου Δυτικής Αττικής και το Αρεταίειο, Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αθηνών (Ιατρική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών).

Σκοπός της μελέτης είναι η διερεύνηση της αποτελεσματικότητας ενός πρωτοκόλλου συντηρητικής αντιμετώπισης με επανεκπαίδευση των μυών του πυελικού εδάφους για τη βελτίωση της υγείας και της ποιότητας ζωής αυτού του πληθυσμού.

Εάν έχετε θεραπευτεί από τον καρκίνο του μαστού, αλλά αντιμετωπίζετε επαναλαμβανόμενα προβλήματα όπως ακράτεια ούρων, συνεχείς ουρολοιμώξεις ή πόνο κατά τη σεξουαλική επαφή μπορείτε να συμμετέχετε στην παρούσα έρευνα συμπληρώνοντας σχετικά ερωτηματολόγια για την αξιολόγηση των συμπτωμάτων.

Για τη συμμετοχή σας στην μελέτη ή/και για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί της στο mimimarcellou@gmail.com (Κινητό τηλέφωνο 6944831219)

Μπορείτε να συμπληρώσετε online το ερωτηματολόγιο στο

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdqSVOam0GQm4iXYUynskkhacdL-sfd5pZcmkfmWU8PLAXSTw/viewform