Δράσεις

StrongME – Συμμετοχή Europa Donna Hellas στο 1ο φεστιβάλ για την καταπολέμηση της έμφυλης βίας

Η Europa Donna Hellas συμμετείχε στο 1o Φεστιβάλ για την ΠΡΟΛΗΨΗ & ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ της ΕΜΦΥΛΗΣ ΒΙΑΣ Strongme στο Σεράφειο του Δημου Αθηναίων στις 9 και 10 Οκτωβρίου 2021.

ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΒΙΑ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ. Διεκδικούμε για τις Ελληνίδες πρόσβαση και καλύτερες υπηρεσίες πρόληψης, διάγνωσης και θεραπείας για τον καρκίνο του μαστού.

Προσκεκλημένη του φεστιβάλ STRONGme, η Πρόεδρος της EDH ευρωβουλευτής Ελενα Κουντουρά παρουσίασε την Έκθεση που κατάρτισε ως Εισηγήτρια του ΕΚ και υπερψηφίστηκε στην ολομέλεια, με την οποία για πρώτη φορά αντιμετωπίζεται ο αντίκτυπος της ενδοσυντροφικής βίας όχι μόνο στις γυναίκες αλλά και στα παιδιά.

“Στην Ευρωπαική Ενωση 1 στις 3 γυναίκες έχει υπάρξει θύμα σωματικής ή σεξουαλικής κακοποίησης, 1 στις 5 έχει υποστεί βία από τον σύντροφό της ενώ 2 στις 3 κακοποιημένες γυναίκες δεν το καταγγέλλουν. Πρέπει να σπάσουμε το “σπιράλ της σιωπής” και να προστατεύσουμε το δικαίωμα τους σε μία ζωή χωρίς βία. Πιέζουμε σε ευρωπαϊκό επίπεδο να αντιμετωπιστεί θεσμικά και νομοθετικά ο αντίκτυπος της βίας στις γυναίκες και στα παιδιά και ειδικότερα στα ζητήματα της επιμέλειας και να προωθήσουμε ενα ολιστικό πλαίσιο αντιμετώπισης της έμφυλης βίας ” τόνισε η κα Κουντουρά στην ομιλία της.

Αγαπητοί Εθελοντές και Φίλοι μας….

Ένα μεγάλο ευχαριστώ από όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Europa Donna Hellas, για την παρουσία, τη βοήθεια και τη στήριξή σας στη συμμετοχή μας στο 1ο Φεστιβάλ για την πρόληψη και καταπολέμηση της έμφυλης βίας, το προηγούμενο σαββατοκύριακο.

Βοηθήσατε από καρδιάς και μάς καταθέσατε το ενδιαφέρον και την επιθυμία σας, να σταθείτε δίπλα μας και σε επόμενες δράσεις μας!!!