Δράσεις

Δυναμική συμμετοχή της Europa Donna Hellas στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας με την έμπρακτη υποστήριξη του Υπουργού Υγείας της Κυπριακής Δημοκρατίας

Η Europa Donna Hellas συμμετείχε στον 38ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας στις 13 και 14 Νοεμβρίου 2021 στέλνοντας μήνυμα υποστήριξης, θέλησης και αισιοδοξίας σε όλες τις γυναίκες που “τρέχουν” τον δικό τους αγώνα κατά του καρκίνου του μαστού.

Στον αγώνα των 10 χλμ. το Σάββατο 13 Νοεμβρίου έλαβε μέρος ο Υπουργός Υγείας της Κυπριακής Δημοκρατίας, Μιχαήλ Χατζηπαντέλας, ο οποίος έτρεξε με την μπλούζα της Europa Donna Hellas (ΕDH), εκφράζοντας με την κίνησή του αυτή την υποστήριξή του στους σκοπούς του Σωματείου.

Επιπλέον, την Κυριακή 14 Νοεμβρίου, ο κ. Χατζηπαντέλας μετά την συμμετοχή του στις τιμητικές απονομές των νικητών του Μαραθωνίου στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο, συναντήθηκε με την Αντιπρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Europa Donna Hellas, Μιμή Μαρσέλλου, και τη Γενική Γραμματέα, Στέλλα Ζουλινάκη.

Η Europa Donna Hellas σε συνεργασία με την Europa Donna Κύπρου και τον Υπουργό Υγείας της Κυπριακής Δημοκρατίας σχεδιάζουν την εκπόνηση στοχευμένων δράσεων και ανταλλαγής τεχνογνωσίας, με στόχο την ενδυνάμωση του κοινού έργου στον αγώνα για την ενημέρωση, την πρόληψη και τη θεραπεία του καρκίνου του μαστού.

Η Πρόεδρος της Europa Donna Hellas Έλενα Κουντουρά και τα μέλη του ΔΣ ευχαριστούν από καρδιάς τον Υπουργό Υγείας της Κυπριακής Δημοκρατίας για την έμπρακτη υποστήριξή του στις δράσεις και τους σκοπούς του φορέα.

Εκφράζουν επίσης τις θερμές ευχαριστίες τους στην Πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα και στον Ειδικό Γραμματέα του ΣΕΓΑΣ Παναγιώτη Δημάκο για τη φιλοξενία των εκπροσώπων της Europa Donna Hellas στη φετινή μεγάλη γιορτή του κλασικού αθλητισμού.